Vriendenschaar overklast Excelsior in een goede eerste helft

Excelsior (D) 1
26-11-2016
20-14

Scheidsrechter:   Schilperoord, C.P.
Het Delftse Excelsior had net als Vriendenschaar drie punten verzameld na twee speelronden. Beide ploegen stonden hiermee op een gedeelde eerste plaats en een overwinning voor Vriendenschaar zou betekenen dat de groen-zwarte formatie van trainer Menno Kop boven in de 1e klasse mee zou blijven draaien.

Vriendenschaar kende een zeer goede start van de wedstrijd en stond binnen 1 minuut met 2-0 voor door rake schoten van Christian Brouwer en Bert Verspuij. Beide heren waren samen, onder andere door goed ondersteunend werk van Linda Rieske en Arjanne Verhoef, uiteindelijk goed voor 12 goals. Via een 5-1 tussenstand liep Vriendenschaar 5 minuten voor het einde van de eerste helft uit naar een 12-4 tussenstand. Bij een stand van 13-5 gingen beide teams rusten.

Excelsior leek nog te hopen op een goed resultaat en kwam fel de kleedkamers uit. Na 10 seconden scoorden zij de 13-6. Toen dit doelpunt werd beantwoord door drie doelpunten van Vriendenschaar leek de wedstrijd 10 minuten na rust wel gespeeld. De fraaie combinaties die in de eerste helft te zien waren, bleven in de tweede helft achterwege en een wat saaiere tweede helft tekende zich af. Ondanks aandringen van Excelsior, dat nog enkele wisselspelers inbracht, kwam Vriendenschaar geen moment in de problemen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een zeer degelijke 20-14 overwinning voor de groenhemden.

Volgende week speelt Vriendenschaar om 19.45 uit tegen Swift in Middelburg en hoopt het de goede  start van de competitie een vervolg te geven.
Doelpuntenmakers: Christian Brouwer 8x, Bert Verspuij 4x, Jorrit Muilwijk 4x, Nolan den Boer 2x, Linda Rieske en Milou van Dijk beiden 1x