Vriendenschaar (H) 3
Albatros 4
20-04-2019
14-20

Zaterdagavond jl. is de CAB-Holland brigade afgereisd naar Middelburg voor de topper tegen Swift. Van de laatste drie ontmoetingen tussen de teams, waren die allen in het voordeel van Swift. Vriendenschaar was gebrand om die reeks te doorbreken. Voorafgaand aan de wedstrijd stonden beide ploegen met 5 punten bovenaan in de 1e klasse. Het beloofde een boeiende wedstrijd te worden. Na 60 minuten was het uiteindelijk Swift die na een wisselvallige wedstrijd aan het langste eind trok. Met een eindstand van 19-17 bleven de punten in Middelburg, en zal Vriendenschaar in de achtervolging moeten voor de eerste plaats op de ranglijst.

Het was Swift die de score opende en tevens voor het 2e doelpunt zorgde. Vriendenschaar reageerde daar ditect op met doelpunten van Jorrit Muilwijk, Nolan den Boer en Christian Brouwer wat de stand op 2-3 bracht. Dit duurde niet lang, want Swift zorgde met drie doelpunten voor een gaatje waardoor Vriendenschaar aansluiting moest zoeken. Slordigheden in het spel van beide achttallen, zorgde voor weinig doelpunten in de eerste helft. Met een 10-7 stand gingen de teams rusten.

Ook in de tweede helft werd de korf niet makkelijk gevonden. Na 4 minuten schoot Bert Verspuij de 10-8 binnen, maar Vriendenschaar verzaakte het verschil kleiner te maken. Ook al was het spel van de groenhemden in de tweede helft beter verzorgd, waren fouten op cruciale momenten de oorzaak dat zij de stand niet gelijk konden trekken. Christian Brouwer viel in de slotfase van de wedstrijd ongelukkig met zijn kin op de vloer, waar hij drie hechtingen aan over hield. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Valto op het programma. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om bij te blijven in de titelstrijd. De wedstrijd in De Lier start om 18.25 uur.

Doelpunten werden gemaakt door: Nolan den Boer 5x, Christian Brouwer en Jorrit Muilwijk beide 4x, Bert Verspuij 2x, Linda Rieske en Celine van Meeteren beide 1x.