Vriendenschaar (H) 1
10-12-2016
19-24

Scheidsrechter:   Stolk, L
Afgelopen zaterdag mocht Vriendenschaar op bezoek in De Lier voor de wedstrijd tegen Valto. Na een eerste helft waar de doelpunten schaars waren, trok de CAB-Holland formatie in een doelpuntrijke tweede helft verdiend aan het langste eind. De eindstand was 19-24.

Al snel bleek dat Valto, gecoacht door oud bekende Marrien Ekelmans, zijn huiswerk goed had gedaan. Er werd stug achter verdedigd en ook de schutters van Vriendenschaar kregen weinig ruimte. Valto had bijna de gehele eerste helft een lichte voorsprong, tot eindelijk de doelpunten gingen vallen bij de ploeg uit Hardinxveld. Daardoor kon Vriendenschaar na een stroeve start gaan rusten met een 6-9 voorsprong.

Het leek erop dat de twee ploegen dezelfde aanwijzingen hadden gekregen in de rust. Er werd door beide teams met meer risico gespeeld en het tempo ging omhoog. Om en om scorend werd het publiek vermaakt met een waar doelpunten festijn. Vriendenschaar nam al snel een voorsprong van vier doelpunten en gaf dat verschil niet meer weg. De uitslag werd uiteindelijk 19-24 in het voordeel van de groenhemden. Door deze overwinning blijft Vriendenschaar in het spoor van de koploper en kan door het vertoonde spel in de tweede helft met vertrouwen de komende wedstrijden tegemoet zien.

Aanstaande maandag mag de ploeg zich alweer gaan opmaken voor de tweede ronde van de Zuid-Holland Korfbalcup tegen KCR uit Ridderkerk. Deze wordt gespeeld in sporthal De Wielewaal om 20:30 uur. Zaterdag 17 december wordt de laatste competitiewedstrijd van dit jaar gespeeld tegen IJsselvogels, aanvang in sporthal De Wielewaal is 17:35 uur.

De doelpunten werden gescoord door: Bert Verspuij 7x, Jorrit Muilwijk, Christian Brouwer en Nolan den Boer allen 5x, en Milou van Dijk 2x.