IJsselvogels 1
17-12-2016
23-19

Scheidsrechter:   Gorkum, R van
In de jacht op het kampioenschap met concurrent Swift, stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Ijsselvogels op het programma. Voor Vriendenschaar een tegenstander waarbij het aan de stand verplicht was om deze te winnen en met een goed gevoel de kerst in te gaan. Zonder echt in gevaar te komen boekte Vriendenschaar een zakelijke overwinning met een eindstand van 23-19.

Vriendenschaar startte voortvarend met het eerste doelpunt uit de allereerste kans door Christian Brouwer. Het wist in de eerste 5 minuten uit te lopen naar een 4-1 voorsprong, waarbij IJsselvogels de achtervolging inzette en terugvocht 6-5. Het publiek werd getrakteerd op een boeiend gevecht in het eerste deel van de eerste helft, waarbij Bert Verspuij de korf erg makkelijk weet te vinden. De goede start kon Vriendenschaar echter niet vasthouden, want slordigheidjes in de opbouw gaf de ploeg uit Moordrecht de gelegenheid om aan te haken tot 8-6. Menno Kop zette zijn ploeg langs de lijn op scherp en liet hen het eigen vertrouwde spel opzoeken. De slordigheidjes maakten plaats voor mooie aanvallen en de voorsprong groeide. Via een comfortabele voorsprong van 11-7 werd het nog 11-8, maar de CAB holland formatie was duidelijk de bovenliggende partij.

IJsselvogels kreeg, zo bleek, de opdracht om te gaan ‘achterverdedigen’. Vriendenschaar had hier direct een antwoord op. Vriendenschaar liep uit naar een prettige 15-9 voorsprong, waarbij met name Milou van Dijk koelbloedig de 12-8 en 14-9 op het scorebord noteerde. Tijd voor IJsselvogels om een volgende troef in het spel te zetten; deze wissel pakte goed uit want hij scoorde meteen twee tegendoelpunten. Via Nolan den Boer en opnieuw van Dijk noteren de groenhemden de 17-11 op het scorebord. De uitstekend spelende Verspuij liet ondertussen zijn 6e doelpunt noteren tot 18-12. Een nederlaag kwam niet meer in het gevaar en Vriendenschaar kon de wedstrijd degelijk uitspelen. Ijsselvogels knokte bewonderenswaardig tot aan de laatste seconde en kwam terug tot 21-18, maar moest zijn meerdere erkennen in de ploeg uit Hardinxveld.

De komende weken geeft de ploeg rust om te herstellen van kleine blessures, zodat het 7 januari 2016 fit de tweede helft van het zaalseizoen hervat tegen Vitesse. Vriendenschaar gaat in de achtervolging op het Zeeuwse Swift voor het kampioenschap.