Vriendenschaar (H) 1
14-01-2017
14-11

Scheidsrechter:   Veer-de Kok, J ter
Gebrek aan scorend vermogen brak Vriendenschaar j.l. zaterdag op in de wedstrijd tegen DES.
Met name in de 2e helftwas het schotpercentage bijzonder laag en kon de ploeg haar koppositie geen moment waarmaken. Met name het 2e aanvalsvak van Vriendenschaar zag de ballen alleen maar op de korf vallen , maar niet erdoor. De fysiek spelende Delftenaren wisten daardoor in het laatste deel van de wedstrijd een voorsprong te nemen, die niet meer werd weggegeven.

De start was moeizaam, de CABholland-ploeg had moeite met het fysieke verdedigen van de thuisploeg , maar wist na de 1-0 van DES met 3 prima afstandschoten gevolgd door  een mooie doorloopbal van Jorrit Muilwijk  toch na 12 minuten een voorsprong van 1-4 te nemen.
Vriendenschaar kon de wedstrijd echter niet naar haar hand zetten, verdedigend ging het wel  goed, maar aanvallend bleek het vizier te weinig op scherp te staan. DES knokte zich terug en kwam na 20 minuten op  6-6. Milou van Dijk en Jorrit Muilwijk zorgden wel weer voor de voorsprong van 2 punten, maar in de laatste 5 minuten zorgde een Delftse dame weer voor de gelijke stand: 8-8.
In de laatste minuut voor de rust kreeg Nolan den Boer een rode kaart, toen hij met een trappende beweging reageerde op het fysieke getreiter van zijn tegenstander, waardoor Vriendenschaar in mineur de rust inging.
Met Sander de Wit in de ploeg voor den Boer, begon ook de 2e helft moeizaam. In het gewijzigde 1e aanvalsvak was het wennen aan de nieuwe situatie, maar kreeg het dankzij uitstekend verdedigen daarvoor de tijd. Door een raak schot van de Wit en weer een fraaie doorbraak van Jorrit Muilwijk werd er na 10 minuten een 8-10 voorsprong genomen en leek  de ploeg over de tegenslag heen te zijn. Maar het meestal gemakkelijk scorende 2de aanvalsvak kon de bal niet door de korf krijgen.
Door  weer prima rebound werk van Linda Rieske en vele goede aanvalscombinaties kwamen er legio kansen voor de schutters Bert Verspuij en Christian Brouwer, maar die zagen in de 2e helft hun schoten wel op , maar niet door de korf vallen.  Ook DES was aanvallend onder de maat, maar schoot wel zo nu en dan raak en kwam terug naar 10-10. Opnieuw Jorrit Muilwijk zorgde met zijn 5e treffer weer voor een Hardinxveldse voorsprong, maar daarna was het over en uit voor de  groenhemden.
DES kwam weer langszij en onmiddellijk daarna nam het een 12-11 voorsprong. Vriendenschaar was niet meer bij machte om terug te komen en moest toezien hoe in de slotfase DES nog uitliep naar 14-11. De nederlaag kwam hard aan bij de ploeg van trainer Menno Kop , die concurrent Swift door  een nipte overwinning weer naast zich zag komen , maar die heeft wel  1 wedstrijd minder  gespeeld.
A.s. zaterdag speelt Vriendenschaar thuis  om 17.35 uur tegen  Sparta Nijkerk.

De doelpunten werden gemaakt door: Jorrit Muilwijk 5 x , Milou van Dijk en Christian Brouwer 2 x , Sander de Wit en Bert Verspuij 1 x.