Vriendenschaar houdt punt over aan moeilijke wedstrijd

21-01-2017
15-15

Scheidsrechter:   Keizer, J W F
Hardinxveld-Giessendam – 21-01-2017

Na het teleurstellende resultaat van een week eerder (14-11 verlies) ging Vriendenschaar in de eerste thuiswedstrijd van 2017 op zoek naar de twee punten. Tegenstander Sparta had de twee voorgaande wedstrijden gewonnen en in een goed gevulde Wielewaal ging het publiek er eens goed voor zitten.

Met Peter Visscher op de plek van de geblesseerde Bert Verspuij en Sander de Wit op de plek van de geschorste Nolan den Boer had trainer Menno Kop in voorbereiding flink moeten puzzelen.

In een gelijk opgaande eerste helft, waarin beide ploegen niet voor elkaar onder deden, vonden beide ploeg negen maal de korf.
De tweede helft liet eenzelfde spelbeeld zien. Twee ploegen die hard moesten werken om de korf te vinden. Dit zou beide ploegen ook slechts zes keer lukken na rust. Zodoende floot de scheidsrechter af bij een stand van 15-15. Na een wedstrijd waarin geen van beide ploegen aanspraak mocht maken op de overwinning leek dit het terechte resultaat.
Met nog vijf wedstrijden te gaan staan de  groenhemden op een tweede plek met één punt minder dan koploper Swift. Swift heeft echter nog een wedstrijd te goed en de groen-zwarte formatie zal dan ook alles op alles moeten zetten in de komende wedstrijden om de titelstrijd tot het laatst spannend te houden.

Volgende week speelt Vriendenschaar om 18:40 in Delft tegen oude bekende Excelsior waarvan in de thuiswedstrijd nog werd gewonnen.

Doelpuntenmakers: Christian Brouwer 5x, Jorrit Muilwijk 5x, Peter Visscher 2x, Sander de Wit, Arjanne Verhoef en Milou van Dijk ieder 1x