Swift (M) 1
04-02-2017
23-23

Scheidsrechter:   Groot, M S de
Afgelopen zaterdag stond voor Vriendenschaar de belangrijke thuiswedstrijd tegen Swift uit Middelburg op het programma. Een duel tegen de koploper, waarbij de CAB holland formatie op 2 punten volgt evenals Excelsior. Wilden de groenhemden nog kans maken op het kampioenschap in de eerste klasse, was het doel duidelijk: winnen!

Met Sander de Wit als vervanger van de geschorste Nolan den Boer, startte Vriendenschaar hoopvol. De eerste aanval werd verzilverd. Swift keerde de achterstand snel om in een 1-3 voorsprong. Ook hierop had Vriendenschaar weer een antwoord klaar, want via Milou van Dijk en Jorrit Muilwijk werd het 3-4 en 4-4. De ploeg uit Middelburg ging extreem 'voor-verdedigen' in de hoop de schutters uit te schakelen. Dat leek even te lukken, want Vriendenschaar keek in een groot deel van de eerste helft continu tegen een achterstand aan maar klampte aan door mee te blijven scoren. Na de gelijkmaker op 9-9 van Christian Brouwer kon de thuisploeg, 4 minuten voor tijd, voor het eerst weer een voorsprong op het scorebord brengen via Milou van Dijk. Vriendenschaar leek met twee punten voorsprong de kleedkamer in te gaan, al wist Swift in de laatste minuut de schade te beperken tot 13-12.

Het was opnieuw de CAB holland formatie die gefocussed startte aan de tweede helft. Met scores van Christan Brouwer en Jorrit Muilwijk liep het uit naar 15-13. Swift kon, vooral door scherp schietende dames terugkomen tot 15-15. Dat beide ploegen kampioenaspiraties hadden bleek wel. De spanning was voelbaar, allebei de teams gingen zowel fysieker spelen als mopperen op de scheidsrechter. Trainer Menno Kop en Bert Verspuij kregen daarvoor zelfs een gele kaart. Immer hard werkende en uitstekend spelende Jorrit Muilwijk nam, samen met Milou van Dijk, zijn ploeg op sleeptouw en liet de opvolgende 6(!) goals op zijn naam schrijven. Helaas konden de gasten uit Middelburg continu aanhaken, waardoor het publiek getrakteerd werd op een vermakelijke wedstrijd.

De laatste paar minuten waren spannend. Vriendenschaar liep uit naar 19-17, maar wederom schoten de dames van Swift met scherp en bogen zij het om naar een 19-20 voorsprong. Opnieuw twee goals van Jorrit Muilwijk en Milou van Dijk die Vriendenschaar op gelijke hoogte bracht naar 22-22. Een mooi moment was dat junior Daan Brouwer zijn debuut mocht maken op zo'n belangrijk moment, in het vak met zijn broer Christian. Dit pakte goed uit want Christian zette de groenhemden een minuut voor het einde op winstpositie, 23-22. Iedereen geloofde in de winst, maar Swift dacht daar anders over. In de laatste seconden van de wedstrijd trokken zij de stand op gelijke hoogte, 23-23.

Een teleurstelling, want Vriendenschaar schoot hier feitelijk niets mee op. Helaas deed ook concurrent Excelsior goede zaken door te winnen van Valto. Daarmee plaatsten zij Vriendenschaar op de derde plek van de poule. Aanstaande zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen -datzelfde- Valto op het programma. Theoretisch is het kampioenschap nog steeds mogelijk, dus alle aanmoediging is welkom! Tot volgende week, 17.45u in de Wielewaal!

Heel veel dank aan de meiden van de D1 voor de mooie spandoeken! Dat heeft zeker geholpen! Van welk team mogen we volgende week nog een spandoek ophangen?