De Meervogels 1
01-04-2017
25-20

Scheidsrechter:   Baerends, R
Het sterke Meervogels was de 1e tegenstander voor Vriendenschaar in de 2e helft van de veldcompetitie. Op eigen terrein moest j.l. zaterdag de basis worden gelegd om (net als vorig jaar) degradatie te gaan voorkomen. Vooral in de 1e helft uitstekende korfbalwedstrijd wist de CABholland ploeg aan het einde van die 1e helft een voorsprong te nemen, die in de 2e helft met moeite werd verdedigd, maar opnieuw in de slotfase, weer werd uitgebouwd naar een fraaie overwinning.

Vriendenschaar speelde in de sterkste opstelling met gevarieerd aanvalsspel gebaseerd op veel wisselingen bij de aanvallende heren, die goed op schot waren. Het publiek kreeg een heerlijke wedstrijd te zien, met in de 1e helft een hoog tempo en met veel fraaie doelpunten door beide teams. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarbij Vriendenschaar en Meervogels om beurten een kleine voorsprong namen. Tot 12–12 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Pas in de laatste 5 minuten van de 1e helft schoten de Vriendenschaar-heren om beurten raak zonder tegendoelpunten van de gasten en werd een 17-12 voorsprong genomen, waarna pas in de laatste seconde Meervogels kon tegen scoren. Met de 17-13 voorsprong werd de doelpuntrijke 1e helft afgesloten.

In de 2e helft werden de doelpunten duurder. Het hoge tempo uit de 1e helft werd niet meer gehaald, waardoor de verdedigers minder ruimte gingen weggeven en de scherpte bij de aanvallers minder was. Vriendenschaar begon sterk aan de 2e helft, met direct een doorbraak van Nolan den Boer die onreglementair werd gestopt, waarna Jorrit Muilwijk de strafworp verzilverde. En ook na het tegendoelpunt in dezelfde 1e minuut, schoot Linda Rieske enkele minuten later haar ploeg naar 19-14. Maar daarna stokte de doelpuntenproductie. Met slechts 1 doelpunt in 20 minuten kreeg Meervogels de kans om terug te komen in de wedstrijd. De ploeg uit Zoetermeer had ook veel moeite om de korf te vinden, maar wist in die periode wel 5 maal te scoren, waardoor met nog 10 minuten te spelen de Hardinxveldse voorsprong was teruggelopen naar 20-19.
Vriendenschaar kwam weer op tijd bij de les. Milou van Dijk schoot de belangrijke 21-19 door de korf, waarna de in de 1e helft veel scorende Christian Brouwer (7x) eindelijk weer ging scoren en tweemaal raak schoot binnen een minuut. Jorrit Muilwijk en Nolan den Boer beslisten daarna de wedstrijd, waarbij de laatste treffer na een schitterende combinatie het predikaat “mooiste doelpunt van de wedstrijd” meekreeg.
Door nog een Zoetermeers doelpunt in de laatste minuut werd de eindstand 25-20. Door deze belangrijke overwinning heeft Vriendenschaar de laatste plaats overgedaan aan Tjoba en is er met 2 punten achterstand op Merwede en Swift weer aansluiting.
Volgende week wacht een zware uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk die om 14.00 uur wordt gespeeld.