Vriendenschaar (H) 1
08-04-2017
20-21

Scheidsrechter:   Andressen, P
Afgelopen zaterdag ging Vriendenschaar op bezoek bij Nieuwerkerk. Vorige week deed de CABholland brigade hele goede zaken door thuis te winnen van de Meervogels. Deze knappe zege zorgde ervoor dat de laatste plaats in de overgangsklasse C werd overgedragen aan Tjoba. Ook van Nieuwerkerk moest gewonnen worden om kans te houden op handhaving. En dat gebeurde! In een zeer spannende wedstrijd kon Vriendenschaar verdiend de punten in eigen zak steken, door nipt te winnen met 20-21.

Nieuwerkerk begon scherp aan de wedstrijd door binnen een kwartier een voorsprong van 6-2 op het scorebord te zetten. Vriendenschaar, die startte zonder Linda Rieske (enkelblessure), kon die scherpte niet evenaren en moest meteen in de achtervolging. Nieuwerkerk vergrootte zelfs de voorsprong tot 9-3. Net op tijd kon Vriendenschaar haar scherpte terugvinden en bracht de stand knap terug naar 9-7. De teams gingen met een stand van 11-9 rusten.

In de tweede helft schoot Milou van Dijk haar team nog dichter bij Nieuwerkerk, maar de gelijkmaker bleef nog even uit. Na een kwartier in de tweede helft lukte het Vriendenschaar om de stand gelijk te trekken. Op dit moment bracht coach Vriendenschaar routinier Wendy Kraaijeveld in de ploeg en wist Vriendenschaar haar eerste voorsprong van 13-14 te nemen. Vervolgens werd om en om gescoord en steeg de spanning behoorlijk. Vriendenschaar speelde geconcentreerd met weinig fouten en bleeft aan de goede kant van de score. In de laatste 2 minuten stond het 20-21 en dat was uiteindelijk ook de eindstand. Nieuwerkerk miste in de laatste minuut een strafworp en kon Vriendenschaar na een zinderende wedstrijd opgelucht ademhalen.

Vriendenschaar lijkt zich dus op te kunnen trekken aan (op papier) sterkere tegenstanders, maar zal ook tegen laagvliegers als Tjoba, Merwede en Swift de benodigde punten moeten pakken. Voor dat zover is, speelt Vriendenschaar aanstaande zaterdag tegen koploper Tempo die tot nu toe alles nog heeft gewonnen. De Hardinxvelders kunnen de punten goed gebruiken en zullen dan moeten stunten tegen de kampioenskandidaat. De wedstrijd aan de Sluisweg begint om 16.00 uur.