Vriendenschaar (H) A1
02-09-2017
17-21

Scheidsrechter:   Feijter, C W de
Zaterdag stond de eerste wedstrijd van de veldcompetitie voor Vriendenschaar A1 al weer op het programma. In Oost-Souburg was Fortis A1 de tegenstander.
In de eerste helft was het Vriendenschaar dat uit leek te lopen naar een comfortabele voorsprong, maar zag uiteindelijk Fortis terug komen tot 1 doelpunt. Met een stand 8-9 werd er dan ook gerust.
Na rust was het Fortis dat beter begon aan de 2e helft, de achterstand werd gelijk weggewerkt en kreeg later zelfs een strafworp om op voorsprong te komen. Deze werd niet benut en leek te zorgen voor wat extra vuur bij de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam, die hierna snel uitliep naar een flinke voorsprong(13-20). De laatste 5 minuten liet Vriendenschaar de teugels vieren waardoor Fortis nog 4 maal wist te scoren. Eindstand 17-21.

De eerste punten in de overgangsklasse zijn hiermee een feit! Volgende week neemt Vriendenschaar het op tegen Sporting Delta A1 uit Dordrecht.