Vriendenschaar (H) A1
16-09-2017
15-18

Scheidsrechter:   Messerschmidt, L.
Afgelopen zaterdag stond er voor Vriendenschaar A1 een uitwedstrijd tegen Tilburg A1 op het programma. Waar Vriendenschaar één wedstrijd had gewonnen en één wedstrijd had gelijk gespeeld, had Tilburg de eerste twee wedstrijden wel gewonnen. Kortom, het zou een lastige klus worden.

Dat het lastig werd bleek ook in de eerste minuten. Door een gebrek aan focus keek Vriendenschaar al snel tegen een 2-0 achterstand aan. En na 25 minuten spelen stond het zelfs met 8-4 achter. Vanaf dat moment leek het of Vriendenschaar was wakkergeschud en wist het nog 3 keer te scoren voor rust.(ruststand 8-7)

Na rust gingen de groenhemden verder met waar ze gebleven waren. Binnen 5 minuten was de achterstand omgebogen naar een 8-11 voorsprong. Tilburg liet het er niet bij zitten en knokte zich weer knap terug in de wedstrijd. Bij een stand van 15-15 en nog iets minder dan 10 minuten te gaan gaf Vriendenschaar nog wat extra gas waar Tilburg geen antwoord op had. Vriendenschaar wist nog 3 keer te scoren waardoor de punten konden worden meegenomen naar Hardinxveld-Giessendam. Eindstand 15-18.

Volgende week komt PKC A2 op bezoek, een wedstrijd met als inzet: de koppositie in de overgangsklasse. (13:00 uur)

Maar eerst staat er nog een bekerwedstrijd op het programma. In de 2e ronde van de beker speelt de A1 een uitwedstrijd tegen Kinderdijk A1.