Vriendenschaar (H) 1
16-09-2017
26-27

Scheidsrechter:   Kamphuis, J
In een wedstrijd, die tot de laatste seconde spannend was, wist de CABholland ploeg op miraculeuze wijze te winnen van het puntloze Amicitia en nam hierdoor 4 punten afstand. Slechts 1x stond Vriendenschaar voor en dat was bij het laatste fluitsignaal van de arbiter. Met een geblesseerde Nolan aan de kant en een van vakantie teruggekeerde Bert in de basis, begon Vriendenschaar in een gewijzigde vak-opstelling aan de wedstrijd.

Amicitia ging fel van start en stond de gehele 1e helft aan de positieve kant van de score. Met name de dames van Arjanne en Linda en in het andere vak de heer van Jorrit stichtten gevaar en Vriendenschaar moest alle zeilen bijzetten om hier grip op te krijgen wat onvoldoende lukte.
Tegen de rust kroop de ploeg echter langzaam dichterbij door scores van alle heren en halverwege stond er al 15-15 op het scorebord. De omstandigheden waren prima en dat bleek uit de vele doelpunten.

Helaas droeg het scheidsrechters-duo hieraan ook bij. Een matig optreden met veel fouten en onduidelijkheden leidde tot veel onbegrip en verwarring bij beide teams en hun coaches. Gelukkig hield iedereen het hoofd koel en bleven de ploegen strijden voor ieder punt.

Halverwege de 2e helft liep Amicitia uit naar een voorsprong van vier doelpunten en leek de lange reis voor niets gemaakt te zijn. Echter, Vriendenschaar gaf zich niet gewonnen en haakte weer aan. De nieuwe mogelijkheden met terug-wisselen leiden ertoe dat er sneller gewisseld wordt, wat ook in deze wedstrijd goed uitpakte; Julia van der Aa kon verdedigend worden ingezet en Caroline Blokland maakte zich sterk in de rebound.
In een tumultueuze slotfase met kleine blessures, wissels en arbitrale dwalingen kreeg Christian een strafworp die de wedstrijd kon beslissen. Helaas miste hij waardoor een gelijkspel de uitslag leek te worden. De bal kwam echter nog 1x terug en met een ver schot maakte hij die misser goed. Vrijwel direct hierna floot de scheidsrechter af met 26-27 op het scorebord.

A.s. zaterdag komt koploper De Meeuwen op bezoek. Die wedstrijd aan de Sluisweg begint om 16 uur.
De scores kwamen van Jorrit en Christian 8, Bert 6, Sander 4 en Milou 1.