Vriendenschaar verliest in laatste minuut

Vriendenschaar (H) 1
07-10-2017
19-18

Scheidsrechter:   Evertsen, S.
opzichte van het voorgaande veldseizoen kent Vriendenschaar een uitstekende start van de competitie. Met zes punten na vijf wedstrijden reisde Vriendenschaar afgelopen zaterdag af naar Zoetermeer om daar De Meervogels te bestrijden. Een overwinning zou betekenen dat Vriendenschaar afstand zou nemen van de onderste plaatsen.

Na een flitsende start van de Meervogels stond het al na één minuut 2-0 en Vriendenschaar wist dat het een moeilijke middag zou worden. De spelers van Vriendenschaar lieten zich hierdoor echter niet van hun stuk brengen en na zes minuten stond er een 2-3 tussenstand op het scorebord. Daarna werd het stuivertje wisselen maar ging Vriendenschaar met een 10-11 voorsprong de rust in.

Vriendenschaar startte goed in de tweede helft en kwam op een 10-12 voorsprong. Maar nu was het de beurt aan de Meervogels om te antwoorden. Binnen vier minuten scoorden zij drie keer en was het de Meervogels dat 13-12 voorstond. De tweede helft had veel weg van de eerste helft hoewel Vriendenschaar constant tegen een achterstand van één of twee doelpunten aan keek. Met nog één minuut op de klok leek de wedstrijd gespeeld, 16-18. Christiaan Brouwer leek echter anders te bepalen en schoot twee keer raak en zodoende leek de wedstrijd in 18-18 te eindigen. De Meervogels vroegen nog een time-out aan, want zij zouden nog één keer mogen aanvallen. Er waren immers nog dertig seconden te spelen. Na twee schoten leek het wel gespeeld, maar via een afvallende bal die werd gevangen door de Meervogels ontstond er een vrije doorloopbal die niet werd gemist. Direct na dit doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. In een wedstrijd waarin Vriendenschaar hard heeft gewerkt, vergat het zichzelf aan het einde van de wedstrijd te belonen. Eindstand 19-18.
Volgende week speelt Vriendenschaar de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen. Om 16.00 uur komt Antilopen/ Lancyr Deelen op bezoek. Deze ploeg heeft twee punten minder dan Vriendenschaar en winst betekent alsnog dat Vriendenschaar met een gerust hart het zaalseizoen in kan gaan.

Doelpunten: Christian Brouwer 6x, Arjanne Verhoef 4x, Bert Verspuij 4x, Jorrit Muilwijk 3x en Daan Brouwer 1x.