Antilopen/Lancyr Deelen 1
14-10-2017
18-20

Scheidsrechter:   Ringma, M
Op een zonovergoten zaterdag aan de Sluisweg werd de laatste wedstrijd voor het zaalseizoen gespeeld. Vriendenschaar mocht het opnemen tegen Antilopen, maar liep tegen een 18-20 verlies aan. Dure punten voor de rangschikking in de poule.

Vriendenschaar zou zichzelf een comfortabele positie geven in poule OK-C als zij een overwinning boekten op Antilopen. Vriendenschaar stond bij aanvang van de wedstrijd nog 2 punten voor op directe concurrent Antilopen. Met die wetenschap in het achterhoofd startte Vriendenschaar scherp. Jorrit Muilwijk opende de score, waarna het via Bert Verspuij en Christian Brouwer opliep tot 3-1. De groenhemden liepen gestaag uit naar een 5-2 voorsprong, maar Antilopen kon blijven scoren. In een periode van stuivertje wisselen bleven Vriendenschaar en Antilopen beide scoren. Het leek er in deel een van de eerste helft op dat Vriendenschaar de touwtjes in handen zou houden. Toch liet Vriendenschaar zich met een aantal persoonlijke fouten afstraffen van 9-6 naar 9-9. Nog twee keer kwam Vriendenschaar op voorsprong maar de ploeg uit Leusden volgden opnieuw. Met een 11-11 gelijkspel gingen beide ploegen rusten.

Het zonnige weer was bijzonder, maar de wedstrijd liet in de tweede helft weinig spektakel zien. Na 10 minuten waren er nog maar 3 doelpunten gevallen en stond Antilopen op een 12-13 voorsprong. Nolan de Boer (terug na zijn blessure) werd in de ploeg gebracht om wat vuur te geven. Dit lukte! Zijn eerste doelpoging was meteen een raak afstandsschot, 13-13. Christian Brouwer deed zijn voorbeeld volgen en boog de achterstand om naar een voorsprong, 14-13. Opnieuw volgde een periode doelpunten zeldzaam waren. De wedstrijd kroop naar 15-16, waarbij Patrick Bezemer A-junior Julian Voorwinden liet debuteren. Linda Rieske bracht met haar derde doelpunt de stand gelijk tot 16-16. Helaas was dit niet genoeg. Antilopen bleek nog iets meer scoringsvermogen te hebben en liep via 17-17 uit naar 17-20 met nog 1,5 minuut op de klok. Nolan de Boer liet het publiek nog een keer klappen met een raak afstandsschot, ook al was dit enkel voor de stand op het wedstrijdformulier: 18-20.

Vriendenschaar verliest dure punten. In de middenregione van poule OK-C staan 4 ploegen nu dicht bij elkaar. Helaas moet Vriendenschaar na de zaalcompetitie flink aan het werk om weg te blijven van de degradatiezone. Vanaf heden is de focus op het zaalseizoen. Zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november staan oefenwedstrijden gepland, waarna de zaalcompetitie op 11 november start.