Nieuws

Zwakke 1e helft nekt Vriendenschaar

In de uitwedstrijd tegen Fortis had Vriendenschaar in de 1e helft vooral aanvallend had teveel moeite om tegen de stug verdedigende tegenstander uit Vlissingen te scoren. Doordat de op de training geblesseerd geraakte Lieke Brouwer en Bente van Wingerden ontbraken, stonden Pien van Noordenne en jeugdspeelster Jolijn van Loon in de basis, waarin ook aanvoerder Christian Brouwer ontbrak. Mede daardoor moest het CABholland team duidelijk wennen aan de andere vakopstellingen ..

Verdedigend gaven de Hardinxvelders  hun tegenstanders wel goed partij, maar aanvallend was het ondermaats. Fortis had haar thuiswerk goed gedaan en wist de reboundkracht van Vriendenschaar goed te bespelen.  Na de 3-0 voorsprong van de Zeeuwen in de beginfase maakte Julian Voorwinden nog wel 3-1, maar daarna liep Fortis uit naar 7-1 en scoorde pas in de laatste minuten van de 1e helft Patrick Noordzij het 2e korfpunt  voor het automatiseringsteam, waardoor na nog een score van de thuisploeg de ruststand 8-2 werd.

In de 2e helft ging Vriendenschaar het aanvallend beter doen , en kon het gelijke tred houden met Fortis. Trainer Dennis Plantinga wisselde een aantal keren bij de heren, waarbij Rick Molenaar en Rowin Meerkerk regelmatig in de ploeg kwamen. Het veranderde aanvalsspel werd voor Fortis lastiger te verdedigen, waardoor Vriendenschaar meer schotkansen creëerden en meer kon scoren. Het was echter onvoldoende om het Fortis nog moeilijk te maken. Om en om scorend bleef de achterstand uit de 1e helft bestaan en werd uiteindelijk de eindstand van 19-13 bereikt.

Door deze nederlaag en de andere uitslagen blijft het spannend in deze overgangsklasse C in de strijd om niet op de 7e plaats (degradatieplaats) te eindigen. Vriendenschaar staat met 9 punten op een gedeelde 4e plaats, maar tussen de nummers 3 t/m 7 zitten slechts  2 punten.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar in Voorthuizen om 19.45 uur tegen koploper Spirit die alle wedstrijden met overmacht heeft gewonnen en slechts 2 verliespunten heeft opgelopen ( verrassend  tegen en bij Vriendenschaar).

De korfpunten werden gescoord door:

Patrick Noordzij 5 x , Julian Voorwinden 3 x , Marijn Bakema 2x, en Jolijn van Loon, Rick Molenaar en Rowin Meerkerk ieder 1 x.

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft… Meer >