Nieuws

Vriendenschaar verliest na zwakke 2e helft

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft haar meerdere erkennen in de Gorinchemse thuisploeg.
De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van Piet van ’t Verlaat , het oudste lid en erelid van Vriendenschaar.

In de 1e helft van deze streekderby gaven de ploegen elkaar weinig toe.
Er werd verdedigend veel druk gegeven en mede door de wisselende weersomstandigheden hadden beide teams moeite om de bal door de korf te krijgen.
Het op papier sterkere GKV moest toestaan dat na de 3-2 halverwege de 1e helft , Vriendenschaar door Anne Timmer, Marijn Bakema en Bente van Wingerden de kleine achterstand omdraaide naar een voorsprong van 3-5. Na de tegentreffer van de thuisploeg zorgde Peter Visscher met nog 5 minuten op de klok opnieuw voor de 2 punts voorsprong van 4-6, maar verzuimde het de voorsprong te vergoten door het missen van enkele goede kansen. Een time-out van de GKV bracht een opleving, en de Gorinchemmers wisten de wedstrijd in de slotfase van de 1e helft toch nog om te draaien. Met 3 rake schoten ging GKV toch nog met een 7-6 voorsprong de rust in.
In de 2e helft werd de wedstrijd er niet beter op. Het CABholland-team scoorde weliswaar door Julian Voorwinden wel als eerste, maar kon daarna bijna twintig minuten lang de opening van de korf niet meer vinden. Hoewel ook GKV aanvallend niet goed speelde, wisten ze wel regelmatig een korfpunt te scoren.
Trainer Dennis Plantinga probeerde door enkele wissels het tij nog te keren, maar het duurde tot 20e minuut van de 2e helft voordat (na 4 treffers van GKV) aanvoerder Christian Brouwer het 8e Vriendenschaar korfpunt scoorde . Maar ook na de 11-8 bleef het aanvalsspel van beide ploegen ondermaats.
Beide teams schoten in de slotfase nog éénmaal raak , waardoor de eindstand van deze matige korfbalwedstrijd 12-9 werd, waarmee GKV koploper is geworden.

De volgende wedstrijd is op 11 mei, dan speelt Vriendenschaar om 15.30 uur thuis tegen het nog puntloze Merwede.

De korfpunten werden gemaakt door :Christian Brouwer, Julian Voorwinden, Peter Visscher ieder 2x, Anne Timmer, Bente van Wingerden en Marijn Bakema ieder 1 x