Nieuws

Vriendenschaar verliest weer

Ook in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Rust Roest was Vriendenschaar weer onvoldoende bij machte om de vele schotkansen voldoende te verzilveren en liep het tegen de 4e achtereenvolgende nederlaag aan. Ondanks het reboundoverwicht troffen de vele schoten onvoldoende de korf waardoor Rust Roest in de 2e helft een voorsprong kon nemen, die het niet meer zou afstaan.

Het begin was hoopgevend, Daan Kamsteeg profiteerde onmiddellijk van slecht opstellen van zijn tegenstander, waarna enkele minuten later Christian Brouwer raak schoot, en na de benutte vrije bal van de thuisploeg schoot Anne Timmer  de 1-3 voorsprong op het scorebord. En ook na de 2-3 werd het in de 10e minuut opnieuw door Daan Kamsteeg onder de korf 2-4. In de aanval daarna waren de vele doelpogingen zonder succes, maar ook bij Rust Roest lukte het niet. In de 20e minuut schoot Anne Timmer eindelijk raak ( 2-5), maar werd door 3 damesdoelpunten van de Eindhovenaren binnen 2 minuten de stand weer gelijk. In de slotfase schoot Celine van Meeteren haar ploeg weer naar 5-6, maar het laatste woord was aan Rust Roest dat net voor de rust de stand weer gelijk trok.

Ook in de 2e helft ( met Peter Visscher en Lieke Kamsteeg in de ploeg) maakte Vriendenschaar door Daan Kamsteeg onder de korf het eerste korfpunt, maar dat was de laatste voorsprong in deze wedstrijd. In een moeizame 2e helft waren de korfpunten schaars. Na 8-7  scoorde Lieke Kamsteeg na een kwartier nog 8-8 , maar daarna waren er 3 scores op rij va Rust Roest die een 11-8 voorsprong namen. Het interim trainersduo Streefkerk/Verspuij had nog probeerde nog door diverse wissels het tij te keren, maar verder dan een strafworp van Peter Visscher en een mooie doorloopbal van Patrick Noordzij kwam Vriendenschaar niet. En omdat ook Rust Roest nog tweemaal scoorde werd de eindstand van deze teleurstellende wedstrijd 13-10.

Vriendenschaar kan daardoor de (versterkte) promotie vergeten en blijft op plaats 6 steken.

De laatste wedstrijd is komende zaterdag thuis tegen Merwede om 16 uur.

De korfpunten werden gescoord door: Daan Kamsteeg  3 x , Anne Timmer 2 x , Lieke Kamsteeg, Celine van Meeteren, Christian Brouwer, Peter Visscher en Patrick Noordzij allen 1 x.

11-06-2023

Rust-Roest - Vriendenschaar

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft… Meer >