Nieuws

Vriendenschaar stelt ernstig teleur

In de uitwedstrijd tegen Movado wist Vriendenschaar geen moment haar favorietenrol in deze 1e klasse waar te maken. Na 2 gemakkelijk gewonnen wedstrijden bleek het fel en met veel inzet spelende Movado een niet te nemen hindernis voor het tamme en vooral schotloze Vriendenschaar, dat ondanks een veldoverwicht niet bij machte was om haar koppositie waar te maken. Wellicht speelde onderschatting een rol, maar al in het eerste kwartier was duidelijk dat de thuisploeg zich goed had voorbereid op hun tegenstander.

Hoewel Vriendenschaar in de beginfase veel scoringskansen creëerde , werd daar slordig mee omgegaan. Movado daarentegen benutte de weinige mogelijkheden wel , waardoor Vriendenschaar achter de feiten aan moest lopen. Na de 2-0 voorsprong voor Movado , was het halverwege de 1e helft 5-3 en probeerde coach Dennis Plantinga met een time-out het tij te keren .  Benthe van Wingerden zorgde daarna wel direct voor 5-4 zorgde, maar het CABholland-team bleef aanvallend ver onder de maat. Movado profiteerde daarvan en vergrootte de voorsprong zelfs naar 10-4, voordat Marijn Bakema de ruststand op 10-5 bepaalde.

Een donderspeech in de rust leek resultaat te hebben, binnen enkele minuten schoten Lotte v.d.Lustgraaf, Benthe van Wingerden en aanvoerder Christian Brouwer driemaal raak en kwam Vriendenschaar na de 11-8 van Movado na ruim 10 minuten op gelijke hoogte : 11-11.

De meegereisde supporters en de ploeg dachten dat de Hardinxvelders de wedstrijd onder controle hadden gekregen, maar 2 vreemde beslissingen van de scheidsrechter gevolgd door 2 rake schoten van Movado zorgde binnen 7 minuten voor opnieuw een 4 punts achterstand ( 15-11) voor de tegen zichzelf knokkende Vriendenschaarders. In de laatste 10 minuten vertraagde Movado het tempo en kon Vriendenschaar ondanks enkele wissels niet meer terugkomen. Met 16-13 kwam er een einde aan deze voor Vriendenschaar teleurstellende wedstrijd.

Door deze nederlaag zijn Movado en DVS’69 nu naast Vriendenschaar gekomen in deze najaarscompetitie en zal Vriendenschaar in de komende 3 wedstrijden anders om moeten gaan met haar favorietenrol. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar thuis de return tegen Korbatjo.

Die wedstrijd op de Sluisweg begint om 15.30 uur.

De korfpunten werden gescoord door: Marijn Bakema 5 x , Christian Brouwer 4 x , Benthe van Wingerden 3 x , Lotte v.d.Lustgraaf 1 x

25-09-2023

Movado - Vriendenschaar

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft… Meer >