Nieuws

Prima overwinning voor Vriendenschaar

In de thuiswedstrijd tegen Spirit heeft Vriendenschaar zeer gedisciplineerd spelend de titelfavoriet uit Voorthuizen haar eerste nederlaag bezorgd. Bij het CABholland-team (waar Christian Brouwer op de bank begon) had trainer Dennis Plantinga zijn ploeg goed voorbereid en zijn team voerde het speelplan prima uit. Met geconcentreerd verdedigen en lange aanvallen met goed positioneel spel werd vanaf het beginsignaal de tegenstander onder druk gezet. In het 1e aanvalsvak zorgde rebounder Daan Kamsteeg ervoor dat zijn vakgenoten veelvuldig de korf onder vuur konden nemen, terwijl in het andere vak vooral Lotte van de Lustgraaf en Bente van Wingerden prima de rebound en aansteun verzorgden waardoor de naast elkaar spelende en goed combinerende heren veel konden herhalen.

Met het eerste schot van de wedstrijd zorgde Patrick Noordzij direct voor 1-0 , maar kwam Spirit daarna één keer in deze wedstrijd naast de Hardinxvelders, die daarna een voorsprong namen die niet meer uit handen werd gegeven. Via Marijn Bakema (2x) en opnieuw Patrick Noordzij werd binnen enkele minuten een 4-1 voorsprong genomen .Vanaf dat moment was het in de 1e helft Vriendenschaar, dat na de tegenscore van Spirit, steeds een 3-punts voorsprong nam waarbij in het 1e aanvalsvak Lieke Brouwer daar tweemaal voor zorgde.

Het automatiseringsteam kon echter (ondanks de kansen daartoe) de voorsprong niet verder uitbouwen.

Na een kwartier bij de stand 8-5 raakte bij een fel duel Marijn Bakema (die toen al 4x had gescoord) geblesseerd en moest worden vervangen door Christian Brouwer . Vriendenschaar bleef de gehele 1e helft de 3-punts voorsprong nemen, maar moest na de 11-8 van Christian Brouwer door een Spirit score in de laatste minuut, toch genoegen nemen met een ruststand van 11-9.

In de 2e helft zorgde Anne Timmer direct weer voor de 3-punts voorsprong , maar schoten de Veluwenaren in de 3e minuut tweemaal raak , wat 12-11 betekende. Binnen 4 minuten daarna was echter door 5 korfpunten op rij 17-11 geworden en leek de wedstrijd beslist. Spirit gaf zeker niet op, maar ook in de 2e helft scoorde Vriendenschaar na een treffer van de gasten steeds de voorsprong weer naar 5 punten. Celine van Meeteren kwam (verdedigend) nog in de ploeg en ook Marijn Bakema maakte ( goed getapet) in de aanval nog even zijn rentree. Met nog 7 minuten te spelen was Vriendenschaar uitgelopen naar 21-15 , maar met 3 rake Spirit-schoten binnen enkele minuten leek er nog even een spannende slotfase te komen, maar Christian Brouwer zorgde met een mooi schot voor 22-18, waarmee de wedstrijd beslist was. Spirit kwam uit een vrije bal nog op 22-19 en bracht in de laatste seconde met een buzzerbeater de eindstand op 22-20. Door deze overwinning van het collectief (zoals de tevreden trainer Plantinga het noemde) is Vriendenschaar één van de 5 ploegen die met 4 uit 3 aan kop staan van de ranglijst. Komende zaterdagavond speelt Vriendenschaar uit tegen OVVO (één van de koplopers).  De wedstrijd in Maarssen begint om 20 uur.

De scores waren van : Anne Timmer, Marijn Bakema, Julian Voorwinden en Christian Brouwer ieder 4 x, Lieke Brouwer en Patrick Noordzij beide 2 x, Bente van Wingerden en Daan Kamsteeg ieder 1 x.

25-11-2023

Vriendenschaar - Spirit

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft… Meer >