Simpele overwinning Vriendenschaar

02-10-2023
18-11

In de wedstrijd tegen het puntloze Korbatjo kregen de gasten uit Oud-Beijerland tegen het thuisspelende Vriendenschaar geen kans om er een wedstrijd van te maken. Het veel betere Vriendenschaar was vanaf het beginsignaal duidelijk veel te sterk voor het de gasten uit de Hoekse Waard , maar verzuimde dat overwicht in veel korfpunten uit te drukken.

De score werd geopend door Pien van Noordenne ( die in de basis stond voor de afwezige Lieke Brouwer), die haar 1e schot door de korf zag vallen, gevolgd door een raak schot van Marijn Bakema. Het 2e aanvalsvak had meer moeite om te scoren en de voorsprong uit te bouwen en omdat Korbatjo met veel inzet probeerde bij te blijven, en 2 strafworpen forceerde was de stand halverwege de 1e helft pas 5-2. In het 2e gedeelte van de 1e helft werd het verschil groter. Dankzij Marijn Bakema en Anne Timmer , die beiden 3 maal raak schoten liep Vriendenschaar uit naar 11-3 , waarna door een ver schot van een Korbatjo-heer in de laatste seconden van de 1e helft de ruststand 11-4 werd.

Ook in de 2e helft bleef het CABholland-team slordig omspringen met de vele kansen. Aanvoerder Christian Brouwer schoot weliswaar direct raak, maar uit de daaropvolgende strafworp maakte Korbatjo haar 5e korfpunt. Met twee mooie doorloopballen van Marijn Bakema en Julian Voorwinden, gevolgd door 2 afstandstreffers was de voorsprong halverwege de 2e helft  opgelopen naar 16-5 en viel de wedstrijd weer stil. Vriendenschaar wist ondanks enkele aanvallende wissels in het laatste kwartier nog maar 2 x te scoren . terwijl Korbatjo met 3 treffers in de laatste 3 minuten de uitslag voor hen nog enigszins draaglijk maakte. Met de matige eindstand van 18-11 kon trainer Plantinga niet tevreden zijn, al was de overwinning uiteraard het belangrijkste. Vriendenschaar staat nu samen met Movado ( waar het vorige week verrassend van verloor) bovenaan met nog 2 wedstrijden te spelen in deze najaarscompetitie. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 15.30 uur in H.I.Ambacht tegen DVS’69 dat 2 punten minder heeft.

De korfpunten werden gescoord door: Marijn Bakema 7 x , Christian Brouwer 4 x, Anne Timmer 3 x , Julian Voorwinden en Pien van Noordenne ieder 2 x.