Mooie overwinning van Vriendenschaar

22-01-2024
22-18

In een goed gevulde sporthal De Wielewaal maakten Vriendenschaar en het op bezoek komende Tilburg er een prima korfbalwedstrijd van. Beide teams stopten veel energie in hun spel waardoor het een boeiende wedstrijd werd die in een hoog tempo werd gespeeld.

Vriendenschaar had in de uitwedstrijd een 29-21 nederlaag geleden en was er op gebrand revanche te nemen op de nummer 2 van de ranglijst. Vooral verdedigend had trainer Plantinga accenten gelegd om de veel scorende Tilburg-dames aan banden te leggen, terwijl er aanvallend in een hoog tempo tactisch goede keuzes moesten worden gemaakt, en dat speelplan pakte goed uit mede dankzij het hoge schotpercentage.

Het eerste Tilburgse schot van de wedstrijd was weliswaar raak, maar ook Anne Timmer schoot haar eerste schot door de korf , waarna de scores elkaar snel opvolgden. Tilburg kwam nog één keer op voorsprong ( 1-2), maar liep daarna gedurende de gehele wedstrijd achter het uitstekend spelende Vriendenschaar aan. Na 4-4 in de 4e minuut liep het CABholland-team door 3 rake schoten uit naar een 7-4 voorsprong en was het in de 10e minuut al 9-5.

In het eerste aanvalsvak speelde Daan Kamsteeg was een uitstekende wedstrijd tegen de geroutineerde Tilburg-aanvoerder die hij in de rebound-duels meestal de baas was, waardoor Christian Brouwer met de dames Anne Timmer en Lieke Brouwer goed combinerend veel konden herhalen. In het andere vak werd de rebound veelal verzorgd door Lotte v.d.Lustgraaf en Bente van Wingerden die de schutters Julian Voorwinden en Marijn Bakema , die prima combinerend op de juiste momenten de korf onder vuur namen.

Met het 5e rake schot van aanvoerder Christian Brouwer werd de ruststand van 15-11 bereikt.

In de 2e helft konden beide teams het energie vretende hoge tempo niet volhouden. Vriendenschaar startte nog wel prima door 2 treffers van Lotte v.d.Lustgraaf en het liep ook nog uit naar een 19-13 voorsprong na 5 minuten, maar daarna stokte het. Tilburg dat zich zeker nog  niet gewonnen gaf, kwam door 4 rake schoten halverwege de tweede helft terug naar 19-17 en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Trainer Plantinga wisselde verdedigend en bracht Pien van Noordenne in de ploeg en later ook Céline van Meeteren.  Met nog 10 minuten te spelen schoot Christian Brouwer raak, waarna Lieke Brouwer en Marijn Bakema de overwinning veilig stelden door de voorsprong weer te vergroten naar  22-17. Het laatste korfpunt was voor Tilburg, waarmee de eindstand van deze attractieve wedstrijd 22-18 werd.

Door deze  overwinning staat Vriendenschaar nu met 9 punten op de 4e plaats in de grote middenmoot van 6 ploegen. Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 20 uur in Vlissingen tegen Fortis dat nu met 1 punt meer op de 2e plaats staat.