Weidevogels 1
06-04-2024
23 - 20

Scheidsrechter:   Extern (Scheidsrechter)

In de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie  in de overgangsklassse was Weidevogels de tegenstander van Vriendenschaar . Op het fraaie complex op de Sluisweg maakten de gasten uit Bleiswijk  het in de 1e helft de onzuiver schietende Hardinxvelders lastig , maar in deel 2 had het CABholland-team duidelijk de overhand wat resulteerde in een prima overwinning.

De wedstrijd begon (zoals alle thuiswedstrijden van Vriendenschaar) met 1 minuut stilte vanwege het overlijden van de vader van 2 jeugdleden.

Bij Vriendenschaar stond Celine van Meeteren in de basis voor Anne Timmer, die door ziekte de gehele week niet had getraind. Zij stond met Bente van Wingerden, Marijn Bakema en de weer in het 1e teruggekeerde routinier Peter Visscher in het 1e verdedigingsvak . Het 1e aanvalsvak werd gevormd door Lotte v.d.Lustgraaf , Pien van Noordenne, aanvoerder Christian Brouwer en Patrick Noordzij die in de 1e minuut direct voor 1-0 zorgde. Er ontspon zich in de 1e helft een gelijk opgaande wedstrijd,  waarbij Vriendenschaar door goed reboundwerk veel van afstand kon schieten , maar dat te onzuiver deed. Weidevogels had daarentegen een veel hoger schotpercentage , waardoor het een aantal keren een kleine voorsprong kon nemen. In de slotfase van de 1e helft keerde de wedstrijd , het waren bij de stand 7-9 achtereenvolgens Christian Brouwer, Patrick Noordzij en Bente van Wingerden ( uit een strafworp) die Vriendenschaar naar de voorsprong van 10-9 bij rust schoten.

In de rust greep trainer Dennis Plantinga in: Anne Timmer kwam in de ploeg op de plaats van Pien van Noordenne die naar het andere vak verhuisde voor Bente van Wingerden. In de eerste 7 minuten schoten  Anne Timmer ( tweemaal) en Marijn Bakema (tweemaal) met scherp en zorgde voord e voorsprong van

14-9, en die voorsprong zou niet meer uit handen worden gegeven. Weidevogels ging daarna wel weer meescoren, maar haalde door de betere verdedigende druk niet meer het schotpercentage van de eerste 20 minuten.

Met nog 10 minuten te spelen bij de stand 20-16, kwamen de Bleiswijkers nog even terug naar 20-18, maar dat werd onmiddellijk weer recht getrokken door de 4e treffer van Celine van Meeteren en het rake schot van in de ploeg gekomen Julian Voorwinden  : 22-18.  In de laatste minuten zorgde Lotte v.d.Lustgraaf ( na de 19e treffer van Weidevogels) voor de 23-19, waarna in de laatste seconde van de wedstrijd een raak schot van de gasten voor de eindstand van 23-20 zorgde.

Een mooie overwinning voor Vriendenschaar dat in de andere poule-wedstrijd GKV met 10-16 zag winnen bij Merwede. Volgende week is er geen competitie i.v.m. de zaalkorfbalfinale in AHOY, maar op 20 april speelt Vriendenschaar om 15.30 uur bij  GKV in Gorinchem.

De korfpunten werden gescoord door: Christian Brouwer 5x , Celine van Meeteren en Marijn Bakema ieder 4 x , Anne Timmer en Patrick Noordzij ieder 3 x , Lotte v.d.Lustgraaf 2 x , Bente van Wingerden en Julian Voorwinde ieder 1 x.