Vriendenschaar start zaalcompetitie met nederlaag

13-11-2023
29-21

In de 1e wedstrijd in de zaalkorfbalcompetitie in de overgangsklasse C tegen k.v. Tilburg werden de eerste 8 minuten van de 2e helft Vriendenschaar fataal. Met 7 rake treffers in 7 minuten nam thuisploeg Tilburg een 8 punts-voorsprong die door het CABholland-team niet meer kon worden gedicht, waardoor een (te) grote nederlaag het eindresultaat werd.

Vriendenschaar, dat met Marijn Bakema op de bank begon, was in de 1e helft gelijkwaardig aan Tilburg, die met 3 damesscores in de eerste minuten weliswaar met 3-0 voor kwam, maar in het vervolg Vriendenschaar terug zag komen. Beide teams stopten veel energie in het verdedigen en moesten hard werken om aanvallend kansen te creĆ«ren. Na de 5-2 achterstand na 5 minuten zorgden topschutter Julian Voorwinden met 2 rake schoten, Daan Kamsteeg uit een strafworp en Patrick Noordzij uit een vrije bal voor een 5-6 voorsprong in de 11e minuut. Hoewel Tilburg weer voor kwam met 7-6, schoot de sterk spelende Lieke Brouwer de gelijkmaker door de korf en kwam Vriendenschaar door een raak schot van Julian Voorwinden (die met 8 korfpunten topscorer zou worden) op een voorsprong van 7-8 in de 22e minuut. De slotfase van de 1e helft was weer voor de thuisploeg die door 3 rake schoten binnen enkele minuten met 10-8 voor kwamen, en na de 10-9 van (weer) Voorwinden, in de laatste seconden met een raak schot de ruststand op 11-9 bracht.

De 2 helft begon goed voor de Hardinxvelders, die met het eerste schot van Patrick Noordzij op 11-10 kwamen, maar daarna scoorde Tilburg met een heel hoog schotpercentage 7 x raak in 7 minuten en na de tegen treffer van Lieke Brouwer scoorden ze nogmaals binnen 1 minuut tweemaal, waardoor na 10 minuten de stand van 20-11 op het scorebord stond, en Vriendenschaar de wedstrijd uit handen had gegeven. De wedstrijd werd rommelig, mede door (teveel) rare beslissingen van het scheidsrechtersduo dat met 10 (veelal discutabele) strafworpen in de 2e helft en teveel spelonderbrekingen (waaronder 2 gele kaarten), onnodig hun stempel op de wedstrijd drukten. Trainer Dennis Plantinga bracht Marijn Bakema  in de ploeg en wisselde in de 2e helft nog veelvuldig, maar Vriendenschaar kon niet dichterbij komen. In het laatste kwartier bleven beide teams om en om scoren , waarbij vooral de Brabantse dames goed op schot waren en het merendeel van de scores verzorgden ( totaal 16 maal).

De eindstand werd 29-21 , waarbij de ploegen 40 minuten gelijkwaardig waren, maar de eerste 8 minuten van de 2e helft Vriendenschaar de das om deden.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar om 18 uur thuis in sporthal De Wielewaal tegen het Zeeuwse Fortis , dat de 1e wedstrijd verloor van OVVO.