Vriendenschaar komt te kort

15-01-2024
20-24

In de thuiswedstrijd tegen Animo was Vriendenschaar niet bij machte om mee te scoren met hun goed schietende tegenstander. In een korfpuntrijke wedstrijd vielen vooral in de 1e helft de ballen met regelmaat door de korf ( 26 keer totaal), waarbij slechts in de eerste 10 minuten het CABholland-team gelijke tred kon houden met de ploeg uit Geldermalsen.  Om en om scorend was het na 8 minuten 6-6, maar met 4 treffers binnen enkele minuten pakte Animo een 4 punts voorsprong die ze de gehele wedstrijd niet meer zouden weggeven.

Vriendenschaar kwam wel terug op 2 punten (via tweemaal Marijn Bakema voor 9-11 en na de 9-13 door tweemaal Julian Voorwinden voor 11-13), maar in de slotminuten van de 1e helft werd de ruststand door de ploeg uit de Betuwe op 11-15 gebracht, waarbij het aandeel van hun dames met 9 treffers groot was. In de 2e helft de kwam Celine van Meeteren in de ploeg die de topschutster van Animo in de 1e helft ( 5 treffers) goed aan banden legde, maar aanvallend maakten de  Hardinxvelders te weinig gebruik van de goede kansen die ze creĆ«erden, waardoor het met veel inzet spelende Animo de voorsprong intact kon houden. Ondanks de in de 2e helft oppermachtige Lotte v.d.Lustgraaf in de rebound gingen  de vele schoten te weinig door de korf en kon Vriendenschaar niet dichterbij komen. Trainer Dennis Plantinga probeerde de wedstrijd nog te kantelen door eerst Daan Kamsteeg in te brengen en daarna Peter Visscher, maar ook dat had niet het gewenste resultaat. Animo liep nog verder uit naar 18-24, waarna de laatste wissel Rick Molenaar en vakgenoot Julian Voorwinden in de slotfase de eindstand op 20-24 brachten.

Een teleurstellende uitslag voor Vriendenschaar, dat na de eerste helft van deze zaalcompetitie nu met 7 punten deel uitmaakt van de 6 ploegen op de plaatsten 2 tot 7 met 6 tot 8 punten , achter de ongenaakbare koploper Spirit en voor RWA met 0 punten.

Het belooft dus een spannende 2e competitiehelft te worden, waarbij Vriendenschaar komende zaterdag thuis revanche moet nemen op Tilburg waarvan het in de 1e wedstrijd ruim heeft verloren. Deze wedstrijd in De Wielewaal begint om 18 uur.