Gemakkelijke overwinning voor Vriendenschaar

11-03-2024
26-15

In de thuiswedstrijd tegen het reeds gedegradeerde RWA begon Vriendenschaar scherp tegen de consequent achterverdedigende tegenstanders uit Rhoon. Onder aanvoering van aanvoerder Christian Brouwer , die met zijn vakgenoten Patrick Noordzij, Pien van Noordenne en Anne Timmer in de 1e aanval was begonnen, werd de RWA-korf met succes onder vuur genomen. Het andere vak met Marijn Bakema, Julian Voorwinden, Lotte v.d.Lustgraaf en Bente van Wingerden deed daar niet voor onder, waardoor er binnen 10 minuten een 6-0 voorsprong was genomen. Het was snel duidelijk dat het CABholland-team van deze zwakke tegenstander weinig tegenstand kreeg. De voorsprong was na 20 minuten vergroot naar 11-2, waarna de scherpte wat minder werd en RWA iets terug kon doen en zij met 2 scores in de laatste minuut voor de ruststand van 12-5 zorgden.

Trainer Dennis Plantinga gebruikte de 2e helft om diverse vakwisselingen uit te testen in voorbereiding op de belangrijke laatste wedstrijd van volgende week.  Met eerst Rick Molenaar en later Peter Visscher en Celine van Meeteren werden nieuwe vak-combinaties uitgeprobeerd. Het maakte voor het verloop van de wedstrijd weinig uit, want ook in de wisselende opstellingen bleef Vriendenschaar veelvuldig scoren. Na een kwartier in de 2e helft was de voorsprong vergroot naar 24-10 en werd in het laatste deel van de wedstrijd onbewust wat gas terug genomen. Ook de 18e jarige jeugdspeler Tijn van Noordenne mocht in de slotfase nog zijn debuut maken. Na 26-13 schoot RWA in de laatste 5 minuten nog tweemaal raak (net als in de 1e helft), waardoor de eindstand 26-15 werd.

Vriendenschaar heeft nu 11 punten en is de enige ploeg die de ongenaakbare kampioen Spirit heeft verslagen, het automatiseringsteam staat nu op de 6e plaats met 1 punt achter OVVO en 1 punt boven Animo. Volgende week volgt de ontknoping in deze competitie voor wat betreft de 2e degradatieplaats. Dan moet Vriendenschaar op bezoek bij concurrent Animo uit Geldermalsen, waarvan in de thuiswedstrijd nog werd verloren. Vriendenschaar moet dus minimaal gelijk spelen in sporthal De Randhorst in Geldermalsen. Die beslissende en ongetwijfeld spannende wedstrijd , waar de steun van de supporters hard nodig zal zijn, begint om 20.25 uur.

De korfpunten werden gemaakt door: Christian Brouwer 6 x , Marijn Bakema 5 x , Julian Voorwinden 4 x, Anne Timmer 3 x, Lotte v.d.Lustgraaf, Peter Visscher en Rick Molenaar ieder 2 x , en Bente van Wingerden en Patrick Noordzij ieder 1 x