Vriendenschaar verzuimt de winst te pakken

In de streekderby tegen het Sliedrechtse Merwede was Vriendenschaar de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar zag in de slotfase Merwede toch langszij komen. Door een strafworp te benutten in de laatste seconden van de wedstrijd was de winst voor het CABholland-team toch voor het grijpen, maar Patrick Noordzij ( die dit seizoen nog geen strafworp had gemist) faalde nu wel, waardoor Vriendenschaar genoegen moest nemen met een gelijkspel. De wedstijd begon 45 minuten later, omdat de scheidsrechter niet was gekomen. Ex-scheidsrechter Johan de Rover was bereid om zijn plaats in te nemen en deed dat heel verdienstelijk.

Vriendenschaar startte uitstekend, binnen enkele minuten hadden Christian Brouwer en Patrick Noordzij raak geschoten. Het werd direct daarna ook nog 3-0 door Lieke Brouwer , die haar rentree maakte na een maandenlange revalidatie van haar enkel blessure.

Deze 3-punts voorsprong behield Vriendenschaar leef de gehele 1e helft , waarbij de Hardinxvelders verzuimden om de voorsprong verder uit te bouwen. Door teveel kansen missen ( waaronder 2 strafworpen) en onzuivere afstandsschoten werden er door Vriendenschaar te weinig korfpunten gemaakt en kon Merwede blijven aanhaken. Ondanks het prima rebounden van Lotte v.d.Lustgraaf , die ook nog tweemaal scoorde, bleef de thuisploeg aanvallend onder de maat. Net voor de rust kreeg bij een doelpoging Lieke Brouwer een strafworp, maar zij blesseerde zich daarbij en moest geblesseerd uitvallen en werd vervangen door Pien van Noordenne. De strafworp werd door Julian Voorwinden benut, waardoor de ruststand 7-4 werd.

Ook in de 2e helft bleef het scoren bij de thuisploeg het probleem om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Trainer Dennis Plantinga probeerde met het inbrengen van Celine van Meeteren en Marijn Bakema aanvallende impulsen te geven, maar ook dat had niet het gewenste resultaat. Merwede bleef met veel inzet steeds beter partij geven en kwam in het laatste kwartier naast het automatiseringsteam.( 9-9).  Het werd een spannend slotfase waarin Vriendenschaar wel steeds een voorsprong nam , maar die niet kon vergroten waardoor Merwede iedere keer weer de gelijkmaker scoorde. Nadat Marijn Bakema 5 minuten voor tijd 12-11 maakte, miste Vriendenschaar ook in de spannende slotfase opnieuw enkele goede kansen om de wedstrijd te beslissen en zag in de laatste minuut Merwede toch weer langszij komen. In de laatste aanval van Vriendenschaar werd Patrick Noordzij bij een doelpoging foutief gehinderd en kreeg een strafworp. Maar die ging mis, waardoor de eindstand 12-12 bleef en Vriendenschaar een punt verloor.

Op 25 mei is de volgende wedstrijd, dan kan Vriendenschaar zich revancheren bij uitwedstrijd tegen Merwede. Die wedstrijd op sportpark Thorbeckestraat begint om 16 uur.

De scores waren van : Christian Brouwer 3 x ,  Patrick Noordzij, Julian Voorwinden en Lotte v.d. Lustgraaf ieder 2 x, Marijn Bakema en Anne Timer ieder 1 x.

11-05-2024

Vriendenschaar - Merwede

Op maandagavond 13 mei 2024 nodigt het bestuur je graag uit voor de Algemene Leden Vergadering! Meer >

Woensdag 15 mei – TeamNL fandag door Vriendenschaar, GKV/Enomics en HKC/Creon Kozijnen   Het Nederlands Korfbalteam komt… Meer >

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft… Meer >