Nieuws

Vriendenschaar geeft overwinning in laatste minuten uit handen

In de laatste wedstrijd van deze veldcompetitie maakten Vriendenschaar en het Sliedrechts Merwede er een leuk korfbalduel van. Ondanks de warmte zag het publiek op het goed bezochte terrein aan de Sluisweg een aantrekkelijke en gelijk opgaande wedstrijd , waarin de ploegen om en om een voorsprong namen die nooit meer werd als 2 punten verschil. Het leek erop dat het CABholland-team eindelijk weer een wedstrijd zou gaan winnen, maar in de laatste minuten werd de voorsprong van 19-17 toch nog genivelleerd en werd met een gelijkspel deze voor Vriendenschaar teleurstellende competitie afgesloten.

De ploegen gaven elkaar in de 1e helft weinig toe, het eerste schot van Celine van Meeteren , maar ook het 1e schot van Merwede waren meteen raak, waarna Vriendenschaar een 3-1 voorsprong nam. Maar zoals het in deze wedstrijd steeds gebeurde, Merwede draaide de stand weer om en kwam door 3 rake schoten op 3-4, waarna de thuisploeg weer tweemaal raak schoot ( 5-4) . Maar weer schoot de ploeg uit Sliedrecht driemaal op rij raak waarmee ze voor de eerste en enige keer een 2 punts voorsprong namen. De Hardinxvelders maakten  binnen 2 minuten weer gelijk door Marijn Bakema en Christian Brouwer , waarna om en om scorend in de laatste 10 minuten van de 1e helft de ruststand van 11-11 werd bereikt.

Ook in de 2e helft bleven de scores gelijk opgaan. Om en om raak schietend was het na een kwartier 15-15 . Het interim trainersduo Gerard Streefkerk en Bert Verspuij brachten  Lotte van de Lustgraaf in het aanvalsvak die een belangrijke rol ging vervullen . Niet alleen omdat ze uitstekend de rebound ging verzorgen, maar ook omdat ze na een raak schot van Julian Voorwinden met een slim balletje onder de korf voor de voorsprong van 17-15 zorgde. Merwede kwam weliswaar direct weer naar

17-16, maar na een mooie aanvalscombinatie schoot Christian Brouwer met nog 10 minuten te spelen de voorsprong weer naar 2 punten. Ook jeugdspeelster Pien van Noordenne kwam nog in de ploeg, die de overwinning leek binnen te slepen, toen 4 minuten voor tijd (na een raak schot van Merwede) Lotte van de Lustgraaf uit een strafworp de voorsprong op 19-17 bracht. Echter door een gemakkelijk gekregen strafworp in de 59e minuut en een ver opportuun schot 20 seconden voor tijd kwam Merwede toch nog naast Vriendenschaar, dat deze laatste wedstrijd met het gelijke spel van 19-19 afsloot en deze veldcompetitie teleurstellend op de 6e plaats van de ranglijst afsloot, waardoor het volgend seizoen opnieuw in de 1e klasse uitkomt op het veld.

De korfpunten werden gemaakt door:

Christian Brouwer 5 x, Anne Timmer 3 x, Lotte v.d.Lustgraaf ,Celine van Meeteren, Julian Voorwinden, Marijn Bakema , Patrick Noordzij ieder 2 x en Lieke Brouwer 1 x

18-06-2023

Vriendenschaar - Merwede

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft… Meer >