Nieuws

Vriendenschaar speelt gelijk

Na de mooie winst vorige week stond de lastige uitwedstrijd tegen OVVO op het programma. Beide ploegen hadden evenveel punten, dus de winnaar zou spekkoper zijn als het gaat om de bovenste plaats.

Nadat het 2e ervoor gelijk had gespeeld in een boeiende wedstrijd was het de beurt aan het vlaggenschip van Vriendenschaar. In een wat sfeerloze ambiance werd het een taaie wedstrijd voor de aanvallers van beide teams en was de eindstand een magere 15-15.

De thuisploeg schoot de brilstand van het scorebord, maar daarna was het de CAB holland-ploeg die het initiatief en de voorsprong pakte. OVVO wist nog twee keer gelijk te komen in de eerste helft, maar Vriendenschaar bleef aan de positieve kant van de score. Tegen het einde van de eerste helft ging de tegenstander wisselen om de verdedigende druk op te voeren, waardoor Vriendenschaar het gat niet kon vergroten. De ploegen gingen bij 10-11 rusten en het was duidelijk dat het nog alle kanten op kon.

Direct na rust kwam Vriendenschaar door schoten van Christian Brouwer en Julian Voorwinden op 10-13 en leek het kwartje de goede kant op te vallen. OVVO gaf echter niet op en probeerde door tactische wissels het spel van de tegenstander te verstoren. De teams hadden het verdedigend goed op orde, waardoor de aanvallen aan beide kanten kort waren en vaak slordig.

Met nog 17 minuten en 12-14 op het scorebord viel de productie lang stil en kwamen Celine van Meeteren en Patrick Noordzij in de ploeg voor Lotte van de Lustgraaf en Daan Kamsteeg om meer snelheid in de aanval te krijgen en verdedigend de voorsprong vast te houden.

Echter, de thuisploeg dichtte het gat met 2 doelpunten in de 7e minuut en daarmee werd de laatste fase zenuwslopend. Nadat Lotte van de Lustgraaf, die Anne Timmer verving, met een slimme bal achter de korf de stand op 14-15 bracht, leek de overwinning binnen bereik. Door een twijfelachtige strafworp kwam OVVO toch langszij en werden de punten gedeeld. Beide teams staan daarmee op de tweede plaatst achter Spirit in een interessante poule.

De doelpunten werden gemaakt door Christian Brouwer (4), Julian Voorwinden en Marijn Bakema (3), Lotte van de Lustgraaf en Lieke Brouwer (2) en Daan Kamsteeg (1).

04-12-2023

OVVO -Vriendenschaar

In de uitwedstrijd tegen GKV, die onder wisselende weersomstandigheden gespeeld werd, moest Vriendenschaar in de tweede  helft… Meer >