Vriendenschaar (H) 1
16-01-2016
17-24

Scheidsrechter:   Stolk, L

Met een wervelende eerste helft als basis heeft Vriendenschaar de uitwedstrijd tegen WION met 17-24 gewonnen. Door het verrassende verlies van koploper Tilburg staan beide ploegen nu bovenaan in de eerste klasse F.

In de eerste wedstrijd van het seizoen had Vriendenschaar tegenstander WION al met ruime cijfers verslagen. De thuisploeg was er dus op gebrand om revanche te nemen. Dit bleek ook aan het begin van de wedstrijd want ondanks een 0-2 voorsprong voor Vriendenschaar knokte WION voor wat het waard was. De thuisploeg haakte aan en het eerste kwartier ging gelijk op tot 5-5. Vanaf dat moment was het Nolan den Boer die een weergaloos kwartier speelde. Bijna iedere poging leverde een doelpunt op en hij zou in de eerste helft 7 maal tot score komen. De eerste helft was in z’n geheel om door een ringetje te halen, de ene na de andere bal vloog er in en het publiek kon met een ruststand van 11-17 even op adem komen.
De tweede helft konden beide ploegen het hoge tempo niet volhouden. WION had in de eerste helft veel gegeven en was niet meer bij machten om het Vriendenschaar moeilijk te maken.

Vriendenschaar controleerde en liep na rust via onder meer tweemaal Peter Visscher uit naar 11-20. Het spel werd wat onzorgvuldiger waardoor de score niet veel verder uit liep. Wion wist hierna viermaal achter elkaar te scoren waardoor het gat werd verkleind naar 16-21 met nog 10 minuten te spelen. Verder liet Vriendenschaar het niet komen. In de laatste 10 minuten bracht coach Menno Kop Jorrit Muilwijk in de ploeg voor Bert Verspuij en maakte Corne Kraaijeveld zijn rentree in het eerste als vervanger voor topscoorder Den Boer. Muilwijk wist uiteindelijk voor het laatste wapenfeit te zorgen waarmee een prima uitslag werd neergezet.

Na de wedstrijd kwam het bericht dat Tilburg had verloren van Vitesse. Deze laatste ploeg is volgende week de tegenstander in sporthal De Wielewaal. De uitwedstrijd eindigde in een 15-15 gelijkspel dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden tussen twee ploegen in vorm.

Scores: Nolan den Boer 8x, Christian Brouwer 5x, Peter Visscher 3x, Milou van Dijk 3x, Bert Verspuij 2x, Angela Korevaar 2x en Jorrit Muilwijk 1x.