Vriendenschaar (H) A1
18-02-2017
17-16

Scheidsrechter:   Poldervaart, P
Deze week reisde Vriendenschaar A1 af naar Veldhoven voor de wedstrijd tegen SDO. Een wedstrijd van de koploper tegen de nummer laatst. Wie gedacht had dat het een makkelijke wedstrijd zou worden kwam bedrogen uit. Vriendenschaar speelde de eerste helft prima maar ook was duidelijk dat SDO de laatste kansen om degradatie te voorkomen niet zomaar zou laten schieten. Beide ploegen gingen gelijk op en na een kwartier stond het slechts 4-4. Vanaf dat punt leek Vriendenschaar de wedstrijd onder controle te krijgen en wist een voorsprong op te bouwen van 4 punten, 5-9. Met een stand van 7-10 werd gerust met de wetenschap dat van verslappen geen sprake kon zijn. SDO was nog niet verslagen. Dit bleek na rust maar al te zeer toen na 10 minuten spelen 12-12 op het score bord stond. Er volgde een periode waarin weinig tot niet werd gescoord en waarin bij Vriendenschaar langzaam de spanning in de ploeg sloop, ook al leek er na 25 minuten spelen en met een stand van 14-16 geen vuiltje aan de lucht. Leek, want er hing een stunt van SDO in de lucht. Vriendenschaar verzuimde de wedstrijd rustig uit te spelen en goede kansen te benutten. SDO wist daarentegen de laatste 5 minuten nog 3 keer de korf te vinden. Waar in veel wedstrijden Vriendenschaar in de laatste minuten de deur op slot deed was het dit keer de tegenstander die het hoofd het meeste koel hield en de winst pakte. Een domper voor de ploeg van Vincent en Martin die bij winst het kampioenschap hadden kunnen vieren. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Vriendenschaar A1 het nog steeds in eigen hand en alle vertrouwen dat dit, met ondersteuning  van de trouwe supporters zal gaan lukken.