Fortis 1
12-03-2016
27-20

Scheidsrechter:   Riet, J
In de laatste zaalwedstrijd van dit winterseizoen heeft Vriendenschaar laten zien, dat het terecht op de 2e plaats is geëindigd achter het sterke Tilburg. Tegenstander Fortis, dat thuis nog gelijk had gespeeld tegen  de groenhemden, werd naar een kansloze nederlaag gespeeld.

Trainer Menno Kop had de opstelling wat aangepast. Nolan den Boer speelde op de plaats van de geblesseerde topschutter Cristian Brouwer in het 1e aanvalsvak, waardoor Sebastiaan de Jong in het 1e verdedigingsvak startte samen met Bert Verspuij.

Vriendenschaar startte sterk:  3-0  binnen 2 minuten . Eerst schoot Nolan den Boer 2 x raak en aansluitend maakte Bert Verspuij een strafworp., waarmee de toon voor de wedstrijd was gezet.
Hoewel  Fortis  daarna  nog even terugkwam naar 4-4, liep Vriendenschaar vervolgens binnen 5 minuten uit naar 9-4 en die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.
Hoewel het geen hoogstaande wedstrijd was, was  Vriendenschaar veel beter  dan de ploeg uit het Zeeuwse Souburg, en  kon het CABholland team het publiek vermaken door er een doelpuntrijke wedstrijd van de maken.  De  voorsprong van 5 doelpunten  halverwege de 1e helft bleef gehandhaafd, de ruststand werd 13-8.

Ook in de 2e helft bleef Vriendenschaar de betere ploeg, met goed opgezette aanvallen werd de voorsprong verder uitgebouwd. Na 10 minuten was de stand 19-11 en was de wedstrijd beslist.
Halverwege de 2e helft bij de stand 21-13 werd Bert Verspuij gewisseld voor  Jorrit Muilwijk die direct voor een mooi doelpunt zorgde door uit fraaie doorbraak een kans te creëren voor Sebastiaan de Jong.

Beide ploegen bleven het publiek in de slotfase vermaken met mooie doelpunten.
Bij de stand van 26-18 kwam Stephanie den Braanker nog in de ploeg voor aanvoerster Angela Korevaar.
Met een benutte strafworp van Peter Visscher kwam de eindstand van 27-20 op het scorebord.
Vriendenschaar kan terugkijken op een goed zaalseizoen waarin het lang heeft meegedaan in de strijd om het kampioenschap, waarin alleen Tilburg te sterk bleek.