Gemakkelijke grote overwinning voor Vriendenschaar

11-09-2023
15-31

In de 1e wedstrijd van het nieuwe veldkorfbalseizoen was tegenstander Korbatjo een maatje te klein voor het veel betere Vriendenschaar, dat in het vorige veldseizoen niet de versterkte promotie had behaald. In de nieuwe competitieopzet speelt Vriendenschaar in de 1e klasse, waar het slechts 3 tegenstanders treft, waarvan de kampioen na 6 wedstrijden promoveert naar de overgangsklasse in de veldcompetitie in het voorjaar 2024. De eerste stap naar dat doel is j.l. zaterdag op het zonovergoten veld in Oud-Beijerland met succes gezet door een grote 15-31 overwinning.

De nieuwe trainer Dennis Plantinga had het team van het vorig seizoen nagenoeg hetzelfde gehouden. De 5 heren bleven hetzelfde , alleen bij de dames kwamen Lotte v.d. Lustgraaf en Bente van Wingerden ( die vorig seizoen al regelmatig invielen) in de basis.

Vriendenschaar begon gemotiveerd tegen deze onbekende tegenstander, waarvan al snel bleek dat die geen partij was voor de Hardinxvelders. Het duurde enkele minuten om te wennen aan de omstandigheden, maar toen de korf eenmaal gevonden was, denderde de korfpunten-trein door.
Korbatjo, dat in de beginfase nog wel probeerde het CABholland-team verdedigend enigszins partij te geven, moest lijdzaam toezien hoe Vriendenschaar na 20 minuten een 2-10 voorsprong had genomen. Scorend over alle schijven met fraaie treffers daarbij, werd de ruststand van 7-15 bereikt, waarbij het verdedigen van de Vriendenschaarders in die laatste fase van de 1e helft wat te gemakkelijk werd.
Ook in de 2e helft werd de thuisploeg weggespeeld, na 10 minuten was het al 8-20 en halverwege de 2e helft was de voorsprong opgelopen naar 11-25 .

Trainer Plantinga liet in de 2e helft alle reserve spelers en speelsters ook nog speelminuten maken en gebruikte daarmee al zijn 8 wisselmogelijkheden.
Ook nu waren de groenhemden in de laatste fase verdedigend niet meer scherp, waardoor Korbatjo uiteindelijk nog tot 15 treffers kwam, tegenover de 31 scores van Vriendenschaar.

Komende zaterdag speelt Vriendenschaar thuis om 15.30 uur tegen DVS ’69 dat haar 1e wedstrijd tegen Movado met 18-15 heeft gewonnen.

De korfpunten werden gemaakt door: Marijn Bakema 8 x, Christian Brouwer 6 x, Daan Kamsteeg 5 x , Julian Voorwinden en Benthe van Wingerden 3 x , Lotte van de Lustgraaf 2 x, Patrick Noordzij 2 x , Lieke Brouwer en Anne Timmer 1 x.