Tempo 1
15-04-2017
14-18

Scheidsrechter:   Meijer, K.H.J.
Zaterdag 15 april jl. kreeg Vriendenschaar koploper Tempo uit Alphen aan den Rijn op bezoek. Beide ploegen hadden hun eerste twee wedstrijden op het veld gewonnen en zijn dus goed ‘de zaal uit gekomen’, met dien verstande dat Tempo voor het zaalseizoen alle wedstrijden had gewonnen en Vriendenschaar slechts twee punten wist te behalen.

Winnen zou dus moeilijk worden, maar niet onmogelijk. Zeker niet toen bleek dat Vriendenschaar goed aan Tempo was gewaagd. Sterker nog, in de eerste helft nam Vriendenschaar brutaal de leiding en dwong het de tegenstander tot het constant in de achtervolging moeten. Na een 1-0 voorsprong in de 3e minuut liep men uit naar een 5-2 voorsprong in de 13e minuut van de wedstrijd. Maar hoewel er in de 24e minuut een 8-5 voorsprong op het scorebord stond, was het toch Tempo dat de laatste 10 minuten van de 1e helft het betere van het spel had en men zodoende ging rusten bij een 8-8 tussenstand.

Vriendenschar startte scherp aan de 2e helft en na 4 minuten stond men weer op een voorsprong van twee punten (10-8). Na vier snelle goals (2 aan weerszijden) zagen de bezoekers aan de Sluisweg dat het nog steeds Vriendenschaar was dat de leiding had in deze wedstrijd (12-10). Zat er dan toch een stunt in deze middag? Al vrij snel volgende het antwoord en dat was ‘nee’. Tempo liet namelijk zien waarom het onbedreigd boven aan staat. Met goed en geduldig aanvalsspel en verdedigende druk wist Tempo er voor te zorgen dat Vriendenschaar nog maar twee keer zou scoren in de resterende 29 minuten van de tweede helft. Zelf wisten de geel met zwarten nog acht maal het ‘mandje’ te vinden. Zodoende floot de leidsman af bij een 14-18 stand.

Vriendenschaar staat, met nog vier wedstrijden te gaan, net boven de degradatiestreep. Echter, drie van de vier directe concurrenten zal men nog treffen voor het einde van het seizoen. De afgelopen drie wedstrijden zullen voldoende vertrouwen hebben gegeven om deze wedstrijden vol goede moed tegemoet te zien. De eerstvolgende wedstrijd die men zal spelen is op zaterdag 6 mei om 15.30 tegen KVS/ Maritiem in Den Haag. In de thuiswedstrijd werd hier met 18-14 van gewonnen.

Doelpuntenmakers: Christian Brouwer 5x, Jorrit Muilwijk 3x, Bert Verspuij 2x, Nolan den Boer 2x, Arjanne Verhoef 2x