18-24

Scheidsrechter:   Opering, E M F

Vriendenschaar (H) – De Meeuwen

Hardinxveld-Giessendam – 23-09-2017

Afgelopen zaterdag 23 september kreeg Vriendenschaar het sterke De Meeuwen uit Putten op bezoek. De Meeuwen hadden hun eerste drie wedstrijden gewonnen en daarbij al 78 doelpunten gemaakt. Vriendenschaar kende een valse start van de competitie door van dorpsgenoot HKC te verliezen. De twee wedstrijden daarna gingen echter gewonnen waarbij er in de laatste wedstrijd zelfs 26 keer werd gescoord. Tel daarbij op dat het afgelopen zaterdag schitterend korfbalweer was en alle ingrediënten voor een mooie middag leken aanwezig.

Sander de Wit startte op de plek van de geblesseerde Nolan den Boer en stond zo voor de vierde keer dit seizoen in de basis. Het eerste kwartier gingen beide ploeg gelijk op en na 17 minuten stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord. De Meeuwen kregen hierna echter de overhand en liepen uit naar een 3-7 voorsprong. Via 6-9 gingen beide ploegen uiteindelijk rusten met een 8-10 tussenstand. Opvallend detail is dat in de eerst helft slechts twee goals uit de handen van de dames kwamen. Eén aan de zijde van Vriendenschaar en één aan de zijde van De Meeuwen.

De Meeuwen kwamen duidelijk scherper de kleedkamer uit, want na ruim 10 minuten in de tweede helft was de Puttense opponent uitgelopen naar een voorsprong van 5 punten (12-17). Vriendenschaar wist echter terug te komen tot 16-18, maar dichterbij kwam de ploeg van Patrick Bezemer niet. Met nog 11 minuten op de klok zetten de Meeuwen nog eens aan en na twee maal 35 minuten werd een eindstand van 18-25 bereikt.

Doelpunten: Christian Brouwer 9x, Jorrit Muilwijk 5x, Bert Verspuij 2x,  Milou van Dijk 2x